Hæmorider under graviditet

Mange gravide vil opleve at få hæmorider i forbindelse med deres graviditet. Det er et helt almindeligt problem som i de fleste tilfælde kan forebygges eller behandles.

Hvorfor rammes gravide ofte af hæmorider?

At gravide kvinder er en udsat gruppe ift. hæmorider skyldes flere ting. Først og fremmest skyldes det den proces, man går igennem under sin graviditet. I takt med at barnet vokser i maven, så vil den voksende livmoder presse ned mod bækkenet. Det pres som livmoderen udsætter bækkenet for medfører at blodkarrene ved endetarmen kan blive klemt sammen hvilket kan betyde, at tilbageløbet af blodet fra bækkenet kan blive vanskeligere og derfor er gravide kvinder i større risiko for at udvikle hæmorider.

Mange gravide lider af forstoppelse under deres graviditet og også det kan være årsag til hæmorider. Ved forstoppelse betyder det, at man ofte vil presse ekstra hårdt når man skal på toilettet og dette pres kan være med til at forårsage hæmorider. Det er ikke kun under selve graviditeten at kvinder er en mere udsat gruppe – også selve fødslen kan være en medvirkende årsag til at udvikle hæmorider grundet det ekstra pres som kroppen udsættes for.

Som gravid kan man gøre en del selv for at forebyge hæmorider. Bl.a. er det vigtigt at undgå forstoppelse og have gode toiletvaner. Her finder du mere information om hvordan du generelt forebygger hæmorider.